Головна » 2017 » Березень » 20 » Як поставити пароль на ноутбук
14:58
Як поставити пароль на ноутбук

Як поставити пароль на ноутбук

Вас дратує, що будь-який з членів сім’ї може безпардонно перехопити ваш ноутбук, поки ви на хвилинку відволічетеся? Чи не довіряєте своїм колегам по роботі? Зберігаєте на ноутбуці важливі конфіденційні дані?

Можливо, прийшов час для прийняття радикальних заходів — встановлення на ноутбук пароля. Більш того, в операційній системі Windows, ви можете «запаролити» як єдиний обліковий запис — з правами адміністратора, так і зробити окремий гостьовий обліковий запис для членів сім’ї і при бажанні обмежити використання якогось функціоналу.

Установка пароля на WindowsХР і Windows 7

  1. Пройдіть до налаштувань свого облікового запису таким шляхом: «Пуск — Панель управління — Облікові записи користувачів».
  2. Виберіть свій обліковий запис і відкрийте його, потім перейдіть у вкладку «Створення пароля».
  3. Введіть двічі пароль і натисніть кнопку «Створити пароль».
  4. Перезавантажте ноутбук і побачите, що ваш обліковий запис потребує введення пароля.

Установка пароля Windows 7

Як поставити пароль на комп’ютер Windows 8

Створюючи Windows 8, інтелектуальне військо Білла Гейтса постаралося максимально прив’язати користувачів до облікового запису Microsoft. Проте, при установці системи можна увійти і під локальним обліковим записом, правда, безліч можливостей Metro-інтерфейсу (як правило, це веб-додатки) без авторизації будуть недоступні. Орієнтація цієї операційної системи, перш за все, на пристрої з сенсорним екраном — планшети і ноутбуки — породила нові зручні способи введення пароля в систему. Так, крім звичайного пароля облікового запису, в Windows 8 можна налаштувати швидкий вхід шляхом введення чотиризначного цифрового пін-коду і графічного пароля, де потрібно мишкою або пальцем відтворити нескладні промальовування на обраній фотографії.

У Windows 8 і її дообробки — версії 8.1 — пароль встановлюється через Metro-функціонал.

  1. На початковому екрані Windows 8 підведіть курсор в правий нижній кут, щоб з’явилися опції Metro-інтерфейсу.
  2. Натисніть «Параметри», потім — «Зміна параметрів комп’ютера».
  3. Перейдіть в розділ «Облікові записи», потім — в «Параметри входу».
  4. Тут і можна вибрати тип пароля — звичайний, пін-код або графічний — і, власне, налаштувати його.

Установка пароля для Windows 8

Пізніше, якщо в паролі відпаде необхідність, точно також за допомогою штатних засобів Windows, його можна скасувати.

Установка пароля на ноутбук Windows 10

Захист комп’ютера паролем запобігає доступ сторонніх осіб до конфіденційної інформації. Простіше кажучи, це питання безпеки. Користувач спокійніше себе почуває, знаючи, що крім нього ніхто не увійде в систему.

Отже, щоб поставити пароль на Windows 10, заходимо в «Параметри» через меню «Пуск» або натискаємо клавіші Win + I. Далі переходимо в розділ «Облікові записи».

У новому вікні спочатку натискаємо «Параметри входу», потім «Додати».

Установка пароля на ноутбук Windows 10

Наступна дія — це створення самого пароля. У першому полі вводимо новий пароль, далі підтверджуємо його. У нижньому полі «Підказка для пароля» вводимо будь-яку підказку, яка в подальшому допоможе Вам згадати пароль. Натискаємо «Далі».

Як поставити пароль Windows 10В іншому вікні тиснемо «Готово» і процедура по створенню пароля закінчена. При наступному вході в систему буде потрібно його введення.

Переглядів: 589 | Додав: Qмери | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar